Over De Scheuvelloper

Welkom bij Schaatsvereniging De Scheuvelloper

De Scheuvelloper is opgericht op 15 april 1971 en gevestigd in Assen. Onze thuisbasis was kunstijsbaan De Bonte Wever (voorheen genaamd IJsstadion Drenthe en DeSmelt) in Assen. Door de sluiting van deze ijsbaan in 2016 schaatsen we nu op kunstijsbaan Kardinge in Groningen. We zijn aangesloten bij de KNSB. We hebben leden in diverse categorieën en onze leden komen uit de gehele provincie Drenthe en zelfs daarbuiten.

De Scheuvelloper organiseert zowel zomer- als wintertrainingen. Al vanaf 7 jaar kun je schaatsen bij de pupillen en, als de gezondheid dit toelaat, kun je dit bij onze vereniging blijven doen tot ver in de tachtig, bij onze 50+ groep. We hebben wedstrijdgroepen en toerrijdersgroepen, voor ieder wat wils.

In de winter trainen we van oktober tot en met maart op kunstijsbaan Kardinge in Groningen. De wedstrijdgroepen krijgen één, twee of drie keer per week training. De toerrijders- en 50+ groep trainen één keer per week. Er wordt getraind onder deskundige leiding van geschoolde trainers.

Na een korte rustperiode worden in april/mei de trainingen weer opgepakt. We organiseren looptrainingen, skeelertrainingen en fietstrainingen in en rond de wielerbaan Stadsbroek (Assen) of de skeelerbaan in Kloosterveen (Assen). Deze trainingen zijn bedoeld als voorbereiding op het winterseizoen.

Het Gewest Drenthe van de KNSB biedt de mogelijkheid om in Groningen aan wedstrijden mee te doen. Dit kunnen langebaan of marathon wedstrijden zijn. Ook organiseren wij zelf ieder jaar een wedstrijd, de zgn. clubkampioenschappen. Hieraan kunnen alle schaatsende leden meedoen; dus de wedstrijdrijders en de toerrijders/50+ groep. Bijna ieder seizoen lukt het ons om ook wedstrijdijs in Thialf Heerenveen of Elfstedenhal Leeuwarden te huren om daar voor de wedstrijdrijders recordwedstrijden te houden.
Tevens organiseren wij ieder jaar een interclub, een invitatietoernooi waar zo’n 20 schaatsverenigingen uit het hele land aan mee kunnen doen. Ook gaan wij als vereniging regelmatig naar interclubs georganiseerd door andere verenigingen. We rijden dan bijvoorbeeld op ijsbanen in Groningen, Heerenveen, Deventer, Enschede, Alkmaar, Utrecht etc.

Tot zover de algemene informatie over de mogelijkheden binnen onze schaatsvereniging. Interesse gewekt? Kijk rustig rond op deze website. Graag tot ziens bij De Scheuvelloper!