Welkom bij Schaatsvereniging De Scheuvelloper

De Scheuvelloper is opgericht op 15 april 1971 en gevestigd in Assen. Onze thuisbasis was kunstijsbaan De Bonte Wever in Assen. Door de sluiting van deze ijsbaan schaatsen wij tijdelijk op kunstijsbaan Kardinge in Groningen. Wij zijn aangesloten bij de KNSB. We hebben leden in diverse categorieën en onze leden komen uit de gehele provincie Drenthe en zelfs daarbuiten.

De Scheuvelloper organiseert zowel zomer- als wintertrainingen. Al vanaf 7 jaar kun je schaatsen bij de pupillen en, als de gezondheid dit toelaat, kun je dit bij onze vereniging blijven doen tot ver in de tachtig, bij onze 50+ groep. We hebben wedstrijdgroepen en toerrijdersgroepen, voor ieder wat wils.
Je betaalt contributie aan de club, een trainingskaart aan het Gewest Drenthe van de KNSB en (als je wedstrijdrijder bent) een wedstrijdlicentie aan de KNSB. Daarvoor in de plaats krijg je de gelegenheid om het schaatsen te leren, de techniek en je conditie te trainen en desgewenst mee te doen aan wedstrijden.

Wat hebben wij te bieden?

Sport

In de winter trainen we van oktober tot en met maart op de kunstijsbaan Kardinge te Groningen. De wedstrijdgroepen krijgen één, twee of drie keer per week training, de toerrijders- en 50+ groep één keer per week. Er wordt getraind onder deskundige leiding van geschoolde trainers.

Na een korte rustperiode worden in april/mei de trainingen weer opgepakt. We organiseren looptrainingen, skeelertrainingen en fietstrainingen in en rond de wielerbaan Stadsbroek of de skeelerbaan in Kloosterveen. Deze trainingen zijn bedoeld als voorbereiding op het winterseizoen.

Het Gewest Drenthe van de KNSB biedt de mogelijkheid om in Groningen aan wedstrijden mee te doen. Dit kunnen langebaanwedstrijden zijn of marathons. Ook organiseren wij zelf ieder jaar een wedstrijd, de zgn. clubkampioenschappen. Hieraan kunnen alle schaatsende leden meedoen; dus de wedstrijdrijders en de toerrijders/50+ groep. En bijna ieder seizoen lukt het ons ook om wedstrijdijs in Thialf of in Leeuwarden te huren om daar voor de wedstrijdrijders recordwedstrijden te houden.
Tevens organiseren wij ieder jaar een interclub, een invitatietoernooi waar zo’n 20 schaatsverenigingen uit het hele land aan mee kunnen doen. Ook gaan wij als vereniging regelmatig naar interclubs georganiseerd door andere verenigingen. We rijden dan bijv. op ijsbanen in Groningen, Heerenveen, Deventer, Enschede, Alkmaar, Utrecht etc.

Overige activiteiten; gedragscode

Naast het trainen en rijden van wedstrijden wordt ook aandacht besteed aan het gezamenlijk plezier beleven in de sport en aan gezelligheid. Wij zijn altijd druk doende om te zorgen voor optimale condities en een prima sfeer in de club. Het bestuur heeft gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen. De gedragsregels staan beschreven in een gedragscode. Het bestuur en betreffende commissies dragen deze gedragscode actief uit.

Tot zover de algemene informatie over de mogelijkheden binnen onze schaatsvereniging.

Interesse gewekt? Kijk rustig rond op deze website. Op de pagina Trainingsgroepen is meer informatie te vinden per trainingsgroep en op de pagina Lidmaatschap vind je alles over het lidmaatschap van onze vereniging en de mogelijkheden voor introductielessen.

Vragen of meer info nodig? Stuur een bericht met het Contactformulier.

Graag tot ziens bij Schaatsvereniging De Scheuvelloper!