Op 14 oktober 2023 opent de 400m ijsbaan in Kardinge en gaan de trainingen weer van start. De baankaarten zullen de eerste trainingsweek week aan de baan uitgereikt worden.

Toegang tot trainingen

Zoals wellicht al bekend is de wijze van toegang tot Kardinge gewijzigd. Er wordt niet langer bij elke training naar de baankaart gevraagd, maar er wordt gebruik gemaakt van het nieuwe toegangssysteem van Kardinge. Hoe dit in de praktijk gaat, lezen jullie hieronder.

Elk lid maakt een account aan

Alle leden die een baankaart hebben, moeten een account aanmaken bij Sport050. Dit geldt ook voor trainers met een trainerskaart. Om dit te kunnen doen moet je mailadres bekend zijn bij Sportcentrum Kardinge. Leden doen dit zelf via de website: https://sport050.nl/sportlocaties/sportcentrumkardinge/email-adressen-trimschaatsers/ 

Dit lijkt verwarrend omdat er bij staat voor trimschaatsers. Echter: ook alle baankaarthouders vullen dit in! Hierna krijg je een mail van Sport050 over het activeren van je account. Zorg dat je dit gedaan hebt, want hoe meer je vooraf geregeld hebt, hoe sneller het in de rij bij de kassa gaat!

Baankaart tonen aan de kassa 

Wanneer je je baankaart hebt ontvangen en een account hebt aangemaakt, kunnen de kassamedewerkers van Kardinge je baankaart gaan koppelen aan je account. Laat je baankaart zien en dan zullen zij de juiste momenten op je account laden. Je kiest dan ook voor de manier van toegang: een pasje, een bandje of een QR-code. Het pasje en het bandje kun je kopen voor €2,50. Je koopt hem, dus er is geen sprake van borg. Heb je je oude bandje of pasje nog? Lever deze dan in bij de kassa en krijg je borg terug. (Doe dit het liefst op een ander moment. Na de training, of voor ouders die dit voor hun kinderen doen, tijdens de training, om de rij bij de kassa zo kort mogelijk te houden. Ook weten we niet of Kardinge genoeg geld in de kassa heeft om dit allemaal tegelijk te verwerken). De QR-code is gratis en kun je vanuit je account op je telefoon zetten of printen (en lamineren als je dat wilt).

QR-codes 

Voor elk traininingsmoment en de wedstrijden komt er een speciale code die op je account wordt geladen. Kies je voor een pasje of bandje, dan krijg je één pasje of bandje waarmee je op alle door jou betaalde momenten de baan op kunt. Kies je voor een QR-code, dan krijg je voor elk moment een aparte QR-code. Dus bijvoorbeeld één code voor alle maandagen en één code voor alle wedstrijden. Als je inlogt kun je zien welke QR-code bij welk moment hoort. Je moet dan de juiste QR-code op de juiste dag aan het poortje tonen.

Begeleiders bij de jeugd 
Bij de jeugd (tot en met junioren B) mogen er 2 begeleiders mee naar binnen. Dit kun je doen door de QR-code nogmaals te scannen. Na 3x scannen doet de code het niet voor een vierde keer. Wil je als ouder na het halen van koffie toch weer naar binnen? Vraag de kassamedewerkers dan om een eenmalige code. Hou er rekening mee dat dit even kan duren!

Proefkaarten

Voor de potentiële leden die een proefkaart hebben geldt dat zij bij elke training hun proefkaart aan de kassamedewerkers laten zien. Hier krijgen ze dan een knipje in en zij krijgen dan steeds met een eenmalige QR-code toegang tot de ijsbaan.

Graag begrip en geduld 

We vragen begrip en geduld voor de situatie. De eerste weken zal het druk zijn, maar dan is ook alles geregeld voor het hele schaatsseizoen. Om te zorgen dat we niet met zijn allen in de rij staan en zo de eerste week de training missen, is er de mogelijkheid om op vertoon van je baankaart ook naar binnen te kunnen. We zoeken nog naar vrijwilligers om dit in goede banen te leiden. Zorg ervoor dat je de door jou gekozen manier van toegang elke training meeneemt. Zonder heb je GEEN toegang tot de baan. Ook de kassamedewerkers zullen je dan de baan NIET op laten. Doe de baankaart daarnaast ook nog in je schaatstas. Deze kunnen we nog gebruiken voor steekproeven en zo kun je altijd op papier bewijzen dat je je baankaart betaald hebt.

Start ijsseizoen

De langebaan start op 14 oktober 2023 (de eerste jeugdtraining). De trainingen zullen net als anders op de website gepubliceerd worden. De trainingstijden zijn gelijk aan vorig seizoen voor zowel de ijshal als de 400m baan.

Door beheerder