Als je je hebt aangemeld voor een wedstrijdgroep wordt er een wedstrijdlicentie voor je aangevraagd. Het is overigens niet verplicht om aan wedstrijden mee te doen. Ben je 25 jaar of ouder en wil je wel trainen bij een wedstrijdgroep maar geen wedstrijden (meer) rijden dan kun je je licentie inleveren in ruil voor een korting op de baankaart.

Leden van onze vereniging kunnen in Groningen meedoen aan de door het gewest Groningen georganiseerde wedstrijden, zowel langebaan- als marathonwedstrijden. Ook kun je meedoen aan onze jaarlijkse clubavond of je aanmelden voor een interclub waarvoor onze vereniging is uitgenodigd. We proberen ook ieder jaar een recordwedstrijd te organiseren op het snelle ijs van de 11-Stedenhal in Leeuwarden.

De afstanden die worden gereden tijdens langebaanwedstrijden verschillen per leeftijdscategorie. Jongste pupillen rijden 100-300 meter en soms een 500 meter. Oudste pupillen 100-300-500-700 meter en soms een 1000 of 1500 meter. Junioren t/m Masters rijden afwisselend 100-300-500-700-1000-1500-3000 en soms een 5000 meter.

Marathonwedstrijden zijn er op verschillende niveau’s en voor de jeugd zijn er aparte jeugdmarathons. Het aantal te rijden ronden verschilt per wedstrijdniveau.

Op www.knsbgroningen.nl/langebaan/agenda en www.knsbgroningen.nl/marathon/agenda worden de wedstrijdkalenders langebaan en marathon voor Kardinge gepubliceerd.
Voor alle langebaan-wedstrijdrijders van alle categorieën op Kardinge geldt dat inschrijving voor gewestelijke wedstrijden dient plaats te vinden via inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden. Vanaf ongeveer 3 weken voor de betreffende wedstrijd kan men zich aanmelden. Soms wordt op deze kalender ook vermeld dat bepaalde categorieën extra worden toegevoegd aan wedstrijden. Hou dus de inschrijfkalender goed in de gaten als je regelmatig een wedstrijd wilt rijden. En let ook op de sluitingsdatum voor aanmelding! Als je je te laat aanmeldt, kun je niet meer meedoen.

Voor informatie over de marathonwedstrijden inclusief de jeugdmarathons zie www.knsbgroningen.nl/marathon/competities

De reguliere wedstrijden vinden dus plaats in Groningen, maar we doen als vereniging ook regelmatig mee aan interclubs; dit zijn invitatiewedstrijden langebaan. Per interclub wordt een team samengesteld uit de rijders die hebben aangegeven hiervoor belangstelling hebben. We bezoeken dan b.v. ijsbanen in Groningen, Heerenveen, Deventer, Enschede, Utrecht of Alkmaar en behalve om individuele klassementen en prijzen wordt er ook gestreden voor een clubklassement.

Tenslotte kun je, als je tot de snelste rijders van het gewest behoort, worden uitgenodigd voor selectie- en regiowedstrijden, om je uiteindelijk te kunnen plaatsen voor een NK (langebaan of marathon).